01.02.2011. / 20:25

Autor: Hina

Netanyahu traži da egipatska vlada poštuje mir s Izraelom

Egipat je 1979. zaključio mir s Izraelom u razmjenu za povlačenje, ostvareno 1982. sa svih egipatskih teritorija koje je osvojila izraelska vojska tijekom rata u lipnju 1967

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzrael je u utorak pozvao međunarodnu zajednicu da zahtijeva od svake egipatske vlade poštivanje mira s Izraelom, priopćio je ured premijera Benjamina Netanyahua.

"Izrael smatra da međunarodna zajednica mora zahtijevati od bilo koje egipatske vlade poštivanje mirovnog sporazuma s Izraelom", navodi se u priopćenju i najglašava da je u interesu Izrael da ačuva nmir s Egiptom.

Egipat je 1979. zaključio mir s Izraelom u razmjenu za povlačenje, ostvareno 1982. sa svih egipatskih teritorija koje je osvojila izraelska vojska tijekom rata u lipnju 1967.

Taj mir, kojeg one priznaje velik dio Egipćana i koji je izolirao Kairo od arapskog svijeta tijekom 1980.-ih, a ograničavao se na diplomatske odnose, izdržao je dva rata u Libanonu, dvije palestinske intifade i uzastopne neuspjehe mirovnih procesa.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 01.02.11. 23:51

Koja vlada? Mubarak je otisao bye, bye. Ovaj ce gospodin trebati nauciti zivjeti s vladama koje izaberu gradjani a ne koje im nametnu Bibi and company.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika