03.02.2011. / 18:35

Autor: Hina

Hamas dopustio prosvjed protiv Mubaraka u Gazi

Stotine Palestinaca su u Gazi u četvrtak demonstrirale mašući egipatskim zastavama u znak podrške skupovima protiv egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka što je bilo i prvo javno iskazivanje podrške egipatskim prosvjednicima koje je dopustio islamistički Hamas koji vlada enklavom.

Prosvjedi protiv Mubaraka šire se i u Palestinu (Foto: Reuters)Prosvjedi protiv Mubaraka šire se i u Palestinu (Foto: Reuters)Stotine Palestinaca su u Gazi u četvrtak demonstrirale mašući egipatskim zastavama u znak podrške skupovima protiv egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka što je bilo i prvo javno iskazivanje podrške egipatskim prosvjednicima koje je dopustio islamistički Hamas koji vlada enklavom.

Hamas bi želio da u Kairu vlast preuzme nova vlada koja bi uključivala njegove političke saveznike Muslimansku braću. Hamas je, međutim, prije tjedan dana zabranio javne skupove čekajući da vidi kako će se razvijati kriza u Egiptu.

Skup je održan pred napuštenom egipatskom misijom u Gazi. Misija je Gazu napustila 2007. nakon što je Hamas istjerao snage lojalne palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu iz pokreta Fatah, dugogodišnjeg Mubarakova saveznika.

Sudionici skupa su uzvikivali: "Mubarak je izdajica".

Palestinska policija na Zapadnoj obali, koju nadzire Abas, u srijedu je u Ramalahu rastjerala više desetaka prosvjednika protiv Mubaraka pri čemu su dvije osobe ozlijeđene.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika