04.02.2011. / 15:01

Autor: Hina

Filmovima o Harryju Potteru nagrada BAFTA-e

Nagrada za izvanredan britanski doprinos kinematografiji bit će predana na svečanoj dodjeli 13. veljače spisateljici J.K. Rowling, autorici priča o malom čarobnjaku Potteru, i producentu serijala Davidu Heymanu

J.K. RowlingJ.K. RowlingFilmovi o Harryju Potteru dobit će nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA), koja je britanski ekvivalent Oscaru, za njihov doprinos kinematografiji, rekli su organizatori.

Nagrada za izvanredan britanski doprinos kinematografiji bit će predana na svečanoj dodjeli 13. veljače spisateljici J.K. Rowling, autorici priča o malom čarobnjaku Potteru, i producentu serijala Davidu Heymanu.

Prvih sedam filmova zaradilo je od prodaje karata u svijetu 6,4 milijardi dolara, po podacima web stranice www.boxofficemojo.com koja prati prodaju ulaznica za projekcije.

"Filmovi o Harryju Potteru ne samo da su stvorili zvijezde pred kamerama, već su ukazali i na tehnološku stručnost britanske filmske industrije", istaknula je BAFTA u svojoj izjavi.

Filmovi o Harryju Potteru nominirani su za nekoliko Oscara u tehničkim i glazbenim kategorijama ali tu nagradu još nisu osvojili.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika