05.02.2011. / 10:58

Autor: Hina

Budimpešta zabranila pušenje na autobusnim stajalištima

Gradsko prometno poduzeće BKV postavit će 5000 plakata koji će upozoravati korisnike na nove propise

U Budimpešti u nedjelju stupa na snagu zabrana pušenja na autobusnim stajalištima, a prekršitelji će morati platiti do 185 eura kazne (1370 kuna).

Mjera će se primjenjivati i na tramvajskim stajalištima, stanicama prigradskih vlakova i na stajalištu uspinjače koja vozi do Budimskog dvorca, priopćeno je iz centra za promet u Budimpešti. Odredbu je usvojilo gradsko vijeće u prosincu.

Gradsko prometno poduzeće BKV postavit će 5000 plakata koji će upozoravati korisnike na nove propise.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 05.02.11. 11:02

Prestati s pušenjem za neke je ludost, za druge nedosanjani san, a treći se čudom čude kako netko može biti tako neodgovoran prema svome tijelu. http://www.gricni.com/zasto-a-zasto-ne


registracija
29/11/09

Ivis, 05.02.11. 16:28

Potpuno normalno! U drgim drzavama se podrazumijeva pod izrazom, zabrana pusenja na svim mjestima javnog okupljanja. U Francuskoj nepostoji zakon, koji zabranjuje upotrebu mobitela prilikom upravljanja autom, ali kazna postoji. Postoji stari zakon, koji zabranjuje sve radnje, osim voznje. Tako je napisano za: jesti, piti, citati i slicno. Pod slicno pakiraju sve osim"suhog" upravljanja. Vozaci kamiona ne mogu pusiti u kabini niti na parkingu, jer postoji pravilo: ZABRANA PUSENJA NA RADNOM MJESTU!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika