07.02.2011. / 12:46

Autor: Hina

Zveckanje oružjem: Iran masovno proizvodi balističke rakete

Čuvari revolucije, ideološka elitna vojska Islamske Republike, kontroliraju cjelokupni iranski balistički i raketni program

Iran je počeo "masovnu proizvodnju balističkih raketa" namijenjenih razaranju "pomorskih ciljeva", izjavio je u ponedjeljak zapovjednik Čuvara revolucije general Mohamad Ali Džafari kojega citira službena agencija IRNA.

"Brzina tih raketa triput je veća od zvuka, ne mogu se detektirati i ne mogu ih neutralizirati neprijatelji", dodao je general Džafari koji nije naveo ime ili druge značajke tih raketa.

Film o lansiranju jedne od tih raketa bit će "na raspolaganju medijima", dodao je on.

"Balističke rakete o kojima smo objavili informacije prije dvije godine ušle su u masovnu proizvodnju ali su preciznije i naprednije", kazao je general Džafari kojega citira agencija ISNA ne dodajući druge detalje.

Čuvari revolucije, ideološka elitna vojska Islamske Republike, kontroliraju cjelokupni iranski balistički i raketni program.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 07.02.11. 13:12

nema to nikakvog zveckanja oruzjem. Rade isto sto i mnoge druge zemlje. Ameri ulazu u vonje svrhe vise nego sve zemlje zajedno, a to se ne interpretira kao zveckanje oruzjem. Jedina "greska" Irana je sto se ne zeli pokoriti volji Amerike, i po mome u tome su upravu.


registracija
2/2/11

bepo, 07.02.11. 13:57

izgleda da ce se prorocanstvo babe Wange ispuniti !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika