07.02.2011. / 18:44

Autor: Nacional.hr

Prosvjednici tražili da Berlusconi odstupi s premijerske pozicije

Berlusconija se već duže vrijeme optužuje za korupciju, kao i za brojne seksualne afere koje svako malo izlaze u javnost. Berlusconi je trenutno pod istragom zato što je prošle godine platio za seks 17-godišnju marokansku plesačicu Karimu El Mahrough.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiStotine talijanskih građana protestiralo je ovaj vikend protiv premijera Silvia Berlusconija. Prosvednici su premijera, pred vratima vile u milanskom predgrađu Arcore u kojoj se ovaj vikend premijer omdmarao, pozivali da odstupi sa vlasti, prenosi Presstv. Manja grupa prosvjednika sukobila se sa policijom nakon što su pokušali upasti u zonu osiguranja Berlusconijeve vile. Prosvjednici su na policiju bacali boce i druge predmete pri čemu je nekoliko prosvjednika uhićeno, a nekoliko policijskih službenika ranjeno.

Prosvjed je održan i na milanskom sportskom stadionu,a u njemu su sudjelovali mnogi poznati talijanski pisci i intelektualci. Berlusconija se već duže vrijeme optužuje za korupciju, kao i za brojne seksualne afere koje svako malo izlaze u javnost. Berlusconi je trenutno pod istragom zato što je prošle godine platio za seks 17-godišnju marokansku plesačicu Karimu El Mahrough. Ovaj tjedan talijanskog premijera očekuje još problema jer prosvjednici pripremaju sudski zahtjev za ubrzano suđenje premijeru. Sudac će imati pet dana da odluči o presudi, no rok se može produžiti za nekoliko dana.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika