09.02.2011. / 11:34

Autor: Nacional.hr

Philips Healthcare i Medikol Grupa ugovorili poslove vrijedne 70 milijuna kuna

Potpisani ugovor predstavlja logičan smjer razvoja Poliklinike Medikol, koja u svom vlasništvu ima već 3 PET-CT aparata tvrtke Philips Healthcare

Philips Healthcare i Medikol Grupa sklopili su ugovor vrijedan 70 milijuna kunaPhilips Healthcare i Medikol Grupa sklopili su ugovor vrijedan 70 milijuna kunaTvrtka Philips Healthcare, vodeći svjetski proizvođač medicinske opreme i Medikol Grupa iz Zagreba potpisali su u Eindhovenu, ugovor u opremanju novoga Medicinskog Centra Medikol u Zagrebu najsuvremenijom medicinskom opremom za ranu dijagnostiku i liječenje onkoloških oboljenja i svih vrsta inzulta (srčanog, neurološkog ili ostalih skupina organa) minimalno-invazivnim medicinskim metodama terapije.

Metode liječenja obuhvaćaju molekularnu dijagnostiku i funkcionalno oslikavanje organskih sustava koje omogućuje timovima dijagnostičara i kirurga pravovremeno prepoznavanje oboljenja i njihovo liječenje u ranim fazama razvoja bolesti, što rezultira bržim oporavkom pacijenata i puno većom kvalitetom ozdravljenja bolesnika. Ugovor je vrijedan 70 milijuna kuna i uključuje dugoročno financiranje projekta, koje će realizirati tvrtka Philips Healthcare (Philips Medical Capital).

Ugovorena oprema, među ostalim, obuhvaća najnaprednije uređaje za molekularnu dijagnostiku (Ingenuity PET-MR). U svijetu ih je, u prestižnim kliničkim centrima instalirano svega pet. Na taj su se način Poliklinika Medikol, a uz nju i kvaliteta hrvatskoga zdravstva te skrb za pacijente, svrstali uz bok najrazvijenijih zemalja svijeta u kojima je oprema ovog tipa dostupna (SAD, Švicarska, Njemačka). Tehnologija PET-MR aparata nastavak je vrhunskog razvoja PET-CT tehnologije tvrtke Philips Healthcare u smjeru ranog prepoznavanja metastaza i primarnih karcinoma mekih tkiva.

Potpisani ugovor predstavlja logičan smjer razvoja Poliklinike Medikol, koja u svom vlasništvu ima već 3 PET-CT aparata tvrtke Philips Healthcare (u Zagrebu, Splitu i Rijeci) te bogato iskustvo u onkološkoj dijagnostici pacijenata iz Hrvatske i iz šire regije. Uz navedenu opremu, u Poliklinici Medikol bit će instaliran i novi aparat za magnetsku rezonanciju te tri najsuvremenija intervencijska angiografska aparata s digitalnim detektorima za minimalno invazivno liječenje kardiovaskularnih, neurovaskularnih i perifernih oboljenja kod pacijenata s kroničnim ili akutnim manifestacijama bolesti.

Ovi aparati koristit će se i pri terapiji pacijenata s određenim tipovima onkoloških oboljenja. Tvrtka Philips Healthcare i Medikol Grupa ujedno su potpisali i ugovor o znanstveno-tehničkoj i kliničkoj suradnji na području onkološke dijagnostike i terapije te dijagnostike i minimalnoinvazivne terapije pacijenata s kroničnim i akutnim stanjima kardiovaskularnih i moždanih oboljenja te različitim oboljenjima drugih organskih skupina. Philips i Medikol Grupa ugovorili su i isporuku najsuvremenijeg Philipsova koncepta rasvjete za medicinske ustanove pod nazivom „HealWell” koji uz visoku energetsku efikasnost uključuje i koncept dinamičke i ambijentalne rasvjete, a koja pacijentima omogućuje ugodniji boravak i tretmane u bolnici te brži oporavak.

U projekt bolnice uključen je i Philips IPTV sistem interaktivne televizije. Navedena suradnja tvrtke Philips i Poliklinike Medikol predstavlja značajan iskorak u pružanju usluga u hrvatskome zdravstvu pacijenata osiguranih putem HZZO-a, ali i onih koji su spremni dodatno platiti takvu vrhunsku medicinsku uslugu, koja će biti jedinstvena u ovom dijelu Europe.

Vezane vijesti

Poliklinika Medikol na respiratorima - Prihodi padaju, gradilište stoji, banke...

Poliklinika Medikol na respiratorima - Prihodi padaju, gradilište stoji, banke sve nervoznije

Iako je tijekom protekle tri godine od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje naplatila više od 240 milijuna kuna, Medikol Grupa - jedna od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika