11.02.2011. / 18:56

Autor: Nacional.hr

Telekom Austrija zainteresiran za kabelskog operatera B.net

Telekom Austrija navodno je za B.net ponudio 100 milijuna eura

Telekom Austria navodno je ponudio 100 milijuna euraTelekom Austria navodno je ponudio 100 milijuna euraTelekom Austria zainteresiran je za kupovinu kabelskog operatera B.net Hrvatska nakon što je njegov trenutni vlasnik Bewag objavio novu korporativnu strategiju koja obuhvaća prodaju svih tvrtki van Austrije.

Prema pisanju austrijskih medija, najbolju ponudu dao je upravo Telekom Austrija, a nagađa se da bi cijena koju bi B.net mogao postići impresivnih 100 milijuna eura. Izvršni direktor Michael Gerbavsits istaknuo je kako im se ne žuri s prodajom.

B.net je najveća tvrtka u Bewagovom vlasništvu koja se trenutno prodaje. Tvrtka je osnovana 2007. godine nakon spajanja kabelskih operatera DCM i Adriatic kabela. Prošlu je fiskalnu godinu završila s 108 tisuća pretplatnika kabelske televizije, 48 tisuća interneta i 46 tisuća telefonskih.

Inače, Telekom Austria u Hrvatskoj drži mobilnog operatera VIP, koji se u posljednje vrijeme spominje kao kupac Metroneta.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika