Objavljeno u Nacionalu br. 796, 2011-02-15

Autor: Katja Mihovilović

Tajnoviti projekt: Margaret Thatcher odbila surađivati s Meryl Streep

Producenti filma 'Čelična dama' pokušali su organizirati susret Margaret Thatcher i Meryl Streep, koja će ju glumiti, ali je bivša premijerka odbila

MERYL STREEP kao 'čelična lady'MERYL STREEP kao 'čelična lady'Već nakon prve objavljene službene fotografije iz filma "The Iron Lady" ("Čelična dama"), u kojem će Meryl Streep glumiti nekadašnju britansku premijerku Margaret Thatcher, postalo je jasno da toj glasovitoj glumici neće biti teško "skinuti" izgled i mimiku dugogodišnje šefice britanske vlade.

Kako bi Meryl Streep što bolje upoznala lik što ga glumi i bolje razumjela njegovu motivaciju, producenti filma pokušali su organizirati susret između dviju žena. No Margaret Thatcher odbila je surađivati s Meryl Streep, navodno u strahu da će film u negativnom svjetlu prikazati 11 godina koje je 80-ih provela na vlasti, te je prikazati kao zbunjenu staricu koja sad sa žaljenjem gleda na neke svoje poteze, poput ekonomske politike i Falklandskog rata.

Meryl Streep možda je najpoznatija po lakoći kojom se integrira u nove likove, otvorenosti prema promjeni izgleda i naglasaka. Sad će naglasak 85-godišnje barunice Thatcher morati vježbati slušajući snimke, no dopušteno joj je da se upozna s njenim najbližim suradnicima. Film će producirati kuća Pathe, no cijeli se projekt zasad drži u potpunoj tajnosti, pa nije ni čudo da je Margaret Thatcher sumnjičava prema takvoj tajnovitosti.

Vezane vijesti

Dementna starica zavadila Britaniju

Dementna starica zavadila Britaniju

Malo koja osoba iz britanske povijesti može izazvati takvu galamu i kaos koji ovih dana vladaju Britanijom, čak i kad se pojavi tek kao glavni lik u… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 15.02.11. 11:13

Najnormalnija reakcija.Gđa Thatcher je puno ljepša i pametnija žena


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika