15.02.2011. / 19:31

Autor: Hina

Sirija planira prvu nuklearnu elektranu do 2020.

Sirija bi mogla izgraditi svoju prvu nuklearnu elektranu do 2020. kako bi podmirila sve veću potražnju za energijom, navodi se u dokumentu sirijskog povjerenstva za atomsku energiju, unatoč zabrinutosti međunarodne zajednice zbog sirijske opstrukcije UN-ove istrage navoda o prikrivenoj nuklearnoj aktivnosti.

Sirija bi mogla izgraditi svoju prvu nuklearnu elektranuSirija bi mogla izgraditi svoju prvu nuklearnu elektranuSirija bi mogla izgraditi svoju prvu nuklearnu elektranu do 2020. kako bi podmirila sve veću potražnju za energijom, navodi se u dokumentu sirijskog povjerenstva za atomsku energiju, unatoč zabrinutosti međunarodne zajednice zbog sirijske opstrukcije UN-ove istrage navoda o prikrivenoj nuklearnoj aktivnosti.

U dokumentu se ne navodi kani li Sirija, koja je tri godine pod istragom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), proizvoditi svoje vlastito gorivo za takav pogon.

Bilo kakav pokušaj Sirije da počne obogaćivati uranij, kao njezin saveznik Iran, vjerojatno bi još više uzbunio SAD i njegove zapadne saveznike budući da takav materijal može poslužiti i za izradu atomske bombe.

Sirija tvrdi da joj je nuklearna energija potrebna isključivo za civilne svrhe.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika