16.02.2011. / 15:16

Autor: Nacional.hr

Googleov Schmidt: Nokia je pogriješila odabravši Microsoft

"Voljeli bismo da su odabrali Android. No odabrali su konkurenta, Microsoft. I dalje mislimo da je Android dobar izbor za Nokiu i nadamo se da će u budućnosti prihvatiti taj operativni sustav. Žao nam je što su odlučili drugačije", rekao je Schmidt

Steve Ballmer i Stephen ElopSteve Ballmer i Stephen ElopVijest da je Nokia odabrala Microsoft kao partnera za nove generacije svojih mobilnih telefona iznenadila je i dobre poznavatelje stvari u telekomunikacijskom sektoru. No, čini se kako ne smatraju svi kako će Nokia s Windows 7 uspjeti povratiti titulu najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih telefona.

Googleov šef na odlasku, Erich Schmidt otkrio je na Mobile Congressu u Barceloni kako je i njegova tvrtka bila u pregovorima s Nokiom, prenosi Financial Times.

"Voljeli bismo da su odabrali Android. No odabrali su konkurenta, Microsoft. I dalje mislimo da je Android dobar izbor za Nokiu i nadamo se da će u budućnosti prihvatiti taj operativni sustav. Žao nam je što su odlučili drugačije", rekao je Schmidt.

On nije jedini koji smatra kako je Nokia krivo odabrala. Nako što je prošlog tjedna objavljena vijest o suradnji, Nokijini dioničari nisu bili previše zadovoljni. Investitori su zabrinuti da bi se njen udio na tržištu mogao dodatno smanjiti u sljedeće dvije godine, koliko se obvezala na korištenje Windowsa. Dodatno ih zabrinjava što će Nokia tek sljedeće godine moći proizvesti značajnije količine pametnih telefona s Windows sustavom, dok su telefoni s Androidom već zauzeli velik dio tržišta.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika