16.02.2011. / 17:55

Autor: Nacional.hr

Berlusconija suđenje ne brine: 'U ime domoljublja, ne bih o tome'

Na kraju novinske konferencije o ekonomskim pitanjima, Berlusconi je rekao kako 'u ime domoljublja, ne želim o tome razgovarati'

Talijanski premijer i medijski magnat Silvio BerlusconiTalijanski premijer i medijski magnat Silvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi je izjavio kako nije zabrinut optužbom i suđenjem zbog plaćanja za seksualni odnos s maloljetnom prostitutkom i zlouporabe državnih ovlasti, izvještava BBC. Na kraju novinske konferencije o ekonomskim pitanjima, Berlusconi je rekao kako 'u ime domoljublja, ne želim o tome razgovarati'. Nastavio je kako je 'dovoljno reći kako nisam ni najmanje zabrinut'. Ubrzani sudski proces protiv medijskog magnata će početi u srijedu 6. travnja u 9.30 sati u Milanu. Sudit će mu tri sutkinje, najavila je sutkinja istražiteljica Cristina Di Censo u utorak. U slučaju da mu se dokaže krivnja, očekuje ga maksimalna kazna od 15 godina u zatvoru. Protiv njega vode se već tri sudska postupka vezana uz financijski kriminal, ovaj slučaj po prvi put je izravno vezan uz njegov osobni prekršaj.

Nicole Minetti, bivša tv-show djevojka i zubarska tehničarka sada lokalna političarka u Berlusconijevoj Forza stranci, je pod istragom da je organizirala djevojke za Berlusconijeve zabave te isto niječe bilo kakav prekršaj, izvještava CNN. Tvrdi kako je Ruby upoznala na večerama u premijerovoj vili u Arcoreu blizu Milana i kako nije znala da ima samo 17 godina do noći njenog uhićenja 27. svibnja 2010. godine. Na pitanje da objasni događaje te noći 25-godišnjakinja odgovara 'nazvali su me njeni prijatelji...nakon toga nazvao me predsjednik koji me je zamolio da odem u policijsku stanicu jer je postojao problem s tom djevojkom'. Nastavlja '...kada sam došla u postaju, sjećam se jedne brazilske djevojke koja mi je rekla kako je Ruby privedena, jer nije imala osobnu iskaznicu. Tada sam saznala da je maloljetna i ostala sam u stanici do dva sata, jer nije imala dokumente, a policija je iskaznicu tražila kod njenih roditelja na Siciliji. Bila je to duga procedura, no u dva sata policija ju je pustila, nakon mog potpisa'.

Minetti, koja je za vrijeme intervjua CNN-u sjedila pokraj svog odvjetnika, priznala je kako ju je Berlusconi nekoliko puta nazvao dok je bila u policijskoj postaji. Sugovornica, koja je za vrijeme cijelog razgovora bila sigurna, samo na pitanja da li je primila novac od premijera i je li s njim bila u nedoličnoj i seksualnoj vezi odgovorila je dvosmisleno i izbjegavajući. Niječe u potpunosti da je sprovodila bilo kakve prostitutke za medijskog magnata. Kaže kako večere kod Berlusconija nemaju veze s fotografijama koje su izašle u javnost. "On priča priče, sve vrste priča, čak i one osobne, iz njegovog političkog iskustva, humoristične priče, to je ukratko to o večerama. Mislim, ništa jezivo", rekla je.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 02.03.11. 13:48

nismo mi jedini gdje se pozivaju na domoljublje kad ne treba


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika