16.02.2011. / 21:34

Autor: Hina

Suđenje Karadžiću prekida se od ožujka do svibnja kako bi se upoznao s dokumentima

Suđenje bivšem političkom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću bit će u prekidu od 21. ožujka do 5. svibnja kako bi se optuženom omogućilo upoznavanje s dokumentima koje je dostavilo tužiteljstvo, objavio je u srijedu Haaški sud.

Radovan KaradžićRadovan KaradžićSuđenje bivšem političkom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću bit će u prekidu od 21. ožujka do 5. svibnja kako bi se optuženom omogućilo upoznavanje s dokumentima koje je dostavilo tužiteljstvo, objavio je u srijedu Haaški sud.

ICTY "određuje prekid postupka 21. ožujka i njegov ponovni početak 5. svibnja", rekao je sudac O-Gon Kwon u objavljenoj izjavi.

Karadžić (65) je 2. veljače zatražio tromjesečni prekid suđenja od 15. veljače kako bi mogao proučiti dokumente koje je 31. siječnja podnijelo tužiteljstvo, "jer je riječ o 32 tisuće stranica i 142 video snimke u trajanju od oko 200 sati".

"Sudsko vijeće ponavlja duboku zabrinutost glede količine dokumenata koje tužiteljstvo nastavlja predavati optuženom i glede utjecaja koje je to imalo na pripremu optuženog i dobro odvijanje postupka", dodao je Kwon.

Postupak protiv Karadžića od svojeg je početka u listopadu 2009. već nekoliko putan bio prekidan iz istog razloga.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika