17.02.2011. / 18:51

Autor: Hina

Bjelorusija: aktivist osuđen na 4 godine zatvora

Policijsko gušenje prosvjeda uzrokovalo je nove sankcije protiv Lukašenka, koji tom bivšom sovjetskom republikom vlada od 1994. i čiji su reizbor oporba i međunarodni promatrači ocijenili prijevarom

Aleksander LukašenkoAleksander LukašenkoSud u Minsku u četvrtak je osudio oporbenog aktivista Vasilija Parfenkova na četiri godine zatvora zbog sudjelovanja u masovnim neredima u koje se pretvorio skup protiv ponovnog izbora Aleksandra Lukašenka za predsjednika države.

Parfenkov je prvi koji je izašao pred sud među 30-ak uhićenih, uključujući i četvoricu oporbenih čelnika, tijekom prosvjeda 19. prosinca u Minsku. Tužiteljstvo je za njega tražilo šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Policijsko gušenje prosvjeda uzrokovalo je nove sankcije protiv Lukašenka, koji tom bivšom sovjetskom republikom vlada od 1994. i čiji su reizbor oporba i međunarodni promatrači ocijenili prijevarom.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika