19.02.2011. / 10:07

Autor: Hina

Palestinci ostaju pri rezoluciji protiv naseljavanja

Palestinski čelnici ostali su u petak pri svom zahtjevu da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda razmotri njihov plan rezolucije o izraelskom naseljavanju, ne pokorivši se intenzivnim američkim pritiscima da od toga odustanu.

Mahmud AbasMahmud AbasPalestinski čelnici ostali su u petak pri svom zahtjevu da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda razmotri njihov plan rezolucije o izraelskom naseljavanju, ne pokorivši se intenzivnim američkim pritiscima da od toga odustanu.

Plan rezolucije je podastrijet u siječnju Vijeću sigurnosti na incijativu arapske skupine za Libanon, Brazil i Južnoafričku Republiku i o njemu se u petak navečer trebalo glasovati.

"Palestinska uprava se odlučila večeras obratiti Vijeću sigurnosti", reko je Jaser Abed Rabo, glavni tajnik izvršnog vijeća PLO-a i jedan od glavnih palestinskih pregovarača.

"Uprava je jednoglasno odlučila odbaciti američke prijetnje i inzistirati na predstavljanju rezolucije pred Vijećem sigurnosti, a ako američka administracija želi iskoristiti svoje pravo veta, neka to učini", rekao je Saleh Rafat, član Izvršnog vijeća PLO-a.

Unatoč upozorenjima Washingtona ranije tijekom dana je palestinski čelnik Mahmud Abas odbacio američke pozive. Tijekom večeri u Ramalahu, sjedištu palestinske uprave, održan je skup podrške Abasu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika