23.02.2011. / 14:02

Autor: Nacional.hr

Tvrdnje iz Austrije: Janša je uzimao proviziju od trgovine oružjem prema Hrvatskoj?

Janša je sve optužbe zanijekao te rekao kako nikad nije bio u kontaktu s Monsieurom, Zagorcem ili Čermakom

Janez JanšaJanez JanšaAustrijski novinar Richard Schneider u svojoj je knjizi o trgovini oružjem na Balkanu razgovarao s trgovcem oružjem hrvatsko-francuskog podrijetla, Marinom Tomulićem koji je kao jednog od ključnih ljudi u lancu imenovao šefa slovenske oporbe Janeza Janšu.

Slovenski mediji prenose kako je Tomulić Schneideru otkrio da je Janša 1991., kada je bio ministar obrane, od svakog broda s oružjem koji je doplovio do Luke Koper dobio proviziju u visini od 250 tisuća dolara.

Tomulić je navodno rekao kako je Janša bio u kontaktu s Vladimirom Zagorcem i Ivanom Čermakom, ali i s međunarodnim trgovcem oružjem Jacques-Germainom Monsieurom koji je navodno dobavljao oružje.

Janša je sve optužbe zanijekao te rekao kako nikad nije bio u kontaktu s Monsieurom, Zagorcem ili Čermakom.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 23.02.11. 14:51

Stara dobra priča, radio si decidirano to i to, a ti jednostavno kažeš nisam to je laž ili neistina i pojeo vuk magarca.


registracija
11/1/10

fluid, 23.02.11. 16:33

Jedna tenkovska granata 1000 maraka.To je bila cijena i ucjena Janše prema Hrvatskoj za vrijeme rata jer,Slovenci su imali granate a mi,protivno Tuđmanovom naređenju,samoinicijativno otete tenkove i ostalo oruđe.Janša nebi uzeo dio-proviziju?Ma ne.Kao ni Sanader.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika