26.02.2011. / 15:52

Autor: Hina

Berlusconi: Čini se da Gadafi više ne nadzire Libiju

Italija održava snažne gospodarske veze s Libijom, bivšom talijanskom kolonijom koja osigurava oko 25 posto potreba Italije za naftom i pokriva 12 posto talijanskog uvoza plina

Silvio Berlusconi i Moamer GadafiSilvio Berlusconi i Moamer GadafiIzgleda da libijski čelnik Moamer Gadafi više nema kontrolu u zemlji, rekao je u subotu talijanski premijer Silvio Berlusconi, najutjecajniji Gadafijev saveznik u Europi.

"Imamo svježe vijesti od prije nekoliko minuta i čini se da Gadafi više ne nadzire stanje u Libiji", rekao je Berlusconi na političkom skupu u Rimu.

Berlusconi, koji je do sada bio razmjerno suzdržan u osudi nasilja u Libiji, rekao je da bi pobune naroda u sjevernoj Africi mogle donijeti demokraciju i slobodu, ali i pokrenuti stvaranja "opasnih središta islamskog fundamentalizam nekoliko kilometara od naših obala" i masovni egzodus izbjeglica.

"Zbog tog razloga Europa i Zapad ne mogu ostati promatrači u tom procesu a mi, prije svega, to ni ne možemo učiniti. Događaji posljednjih nekoliko tjedana utječu na naše trgovinske odnose, našu opskrbu energentima i našu vlastitu sigurnost", rekao je Berlusconi.

Italija održava snažne gospodarske veze s Libijom, bivšom talijanskom kolonijom koja osigurava oko 25 posto potreba Italije za naftom i pokriva 12 posto talijanskog uvoza plina.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 26.02.11. 17:28

Valjda mu je Afrika udaljenija od Njemacke, a to nije nekoliko kilometara. Pet brodica sa malim topom i sve ide na dno. Malo pokazati muda i nitko nepozvan mu nece uci u zemlju. Zapad voli izvlaciti korist i neka prestane plakati!


registracija
17/10/07

Radmila, 26.02.11. 21:21

Naravno da ce izbjeglice krenuti na zapad, gdje je divan zivot ( pecene seve padaju sa neba). I tako ce Evropa postati muslimanska, jer ce i sat rada kostati 1e.. Sta su sijali to i zanju, Nema sanse da Maori opet ne vladaju Evropom. Udruge za ljudska prava ce im to omoguciti. A tko ih placa to je tajna ( HM)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika