01.03.2011. / 18:23

Autor: Nacional.hr

Prosvjedi u Iranu se nastavljaju, vođe opozicije prebačeni u zatvor?

Prema nekim izvještajima dosad je zatvoreno 1 500 prosvjednika i demokratskih aktivista, službena izvješća pišu o 150 pritvorenih

Prosvjedi se nastavljajuProsvjedi se nastavljajuIranska policija koristila je suzavac kako bi ugušila prosvjede u glavnom iranskom gradu Teheranu, izvještava BBC. Opozicijska internetska stranica Kaleme izvještava kako su sigurnosne snage i 'osobe u civilnoj odjeći' pokušale razbiti demonstracije.

Prosvjedi su organizirani dan nakon što su internetske stranice koje podupiru opozicijske vođe Miru Hosseina Moussavia i Mehdia Karroubia izvjestile kako su premješteni iz kućnog pritvora u Heshmatijeh zatvor u Tehranu. Vlada niječe te optužbe i navodi kako se ova dvojica još uvijek nalaze u kućnom pritvoru. Iranski parlamentarni zastupnici pozvali su na suđenje pritvorenima i smrtnu kaznu.

Prema nekim izvještajima dosad je zatvoreno 1 500 prosvjednika i demokratskih aktivista, službena izvješća pišu o 150 pritvorenih. Izvjestitelji javljaju kako su sigurnosne snage razmještene na ulicama i trgovima kako bi spriječili okupljanja prosvjednika. Demonstranti su se ipak uspijeli okupiti na glavnom gradskom trgu Azadiju dajući potporu pritvorenim vođama. Sporadični prosvjedi postali su još češći nakon što je pao mrak. Glavno mjesto održavanja demonstracija Eskandari ulicu, policija je u potpunosti blokirala.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika