02.03.2011. / 12:45

Autor: Hina

Talijani očekuju 1,5 milijuna imigranata iz Libije

Maroni, član stranke Sjeverna liga, kaže da "policijske kontrole na libijskim obalama više ne postoje". "Zasad nisu nastavljeni odlasci ali sve ovisi o razvoju krize u Libiji", nastavio je ministar

Foto: ReutersFoto: ReutersItalija ocjenjuje da ima otprilike 1,5 milijuna ilegalnih imigranata u Libiji koji pokušavaju otići iz zemlje na zapad ili istok ali koji bi se mogli uputiti i u Italiju, izjavio je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

"Ima 1,5 milijuna ilegalnih imigranata u Libiji: ovih dana bježe na zapad prema Tunisu i na istok prema Egiptu ali očekujem da će u budućnosti moći ići i na sjever", u pravcu Italije, izjavio je ministar pred parlamentom.

Maroni, član stranke Sjeverna liga, kaže da "policijske kontrole na libijskim obalama više ne postoje". "Zasad nisu nastavljeni odlasci ali sve ovisi o razvoju krize u Libiji", nastavio je ministar.

Italija je već primila više od 6000 imigranata iz Tunisa nakon krize koja je pogodila tu zemlju.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika