04.03.2011. / 08:29

Autor: Hina

U Beču uhićen umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjak

Umirovljeni general Armije Bosne i Hercegovine Jovan Divjak uhićen je u četvrtak u zračnoj luci u Beču, prenijeli su sarajevski elektronički mediji.

Jovan Divjak (Foto: Wikipedia)Jovan Divjak (Foto: Wikipedia)Umirovljeni general Armije Bosne i Hercegovine Jovan Divjak uhićen je u četvrtak u zračnoj luci u Beču, prenijeli su sarajevski elektronički mediji.

Informaciju o Divjakovu uhićenju potvrdio je veleposlanik BiH u Austriji Haris Hrle a pretpostavlja se kako je umirovljeni general još jedna žrtva tjeralica koje zbog navodnih ratnih zločina raspisuje srbijansko pravosuđe.

Divjak će u petak biti izveden pred austrijskog istražnog suca a nakon toga će se znati i točni razlozi zbog kojih je general priveden, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.

Jovan Divjak je tijekom rata u BiH bio je zamjenik zapovjednika Glavnog stožera Armije BiH.

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine ranije je objavilo kako Divjaka sumnjiči da je odgovoran za ubojstva i ranjavanja više pripadnika bivše JNA baš kao i ratog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića koji je prošle godine bio uhićen u Velikoj Britanij.

Londonski je sud tada odbio izručiti Ganića Srbiji ocijenivši kako nema dokaza da bi on bio umiješan u ratne zločine koji su mu stavljani na teret.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 05.03.11. 09:05

BOŽE ,ZAR OVO NE MOŽEŠ SPRIJEČITI DA ČETNICI -SOTONE SUDE OVOM POŠTENOM SRBINU I ČASNOM NADASVE.
BUDIMO I MI UZ NJEGA I NJEGOVU OBITELJ.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika