07.03.2011. / 19:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Šešelj o 'alama i aždajama': 'Oslobađanje Purde dio zavjere'

Na Haaškom sudu održava se ročište na temelju pravila Haaškoga suda koje omogućava Šešelju da, po završetku tužiteljskog dokaznog postupka, zatraži oslobađanje po jednoj ili više točaka optužnice i obrazloži zašto smatra da ih tužitelji nisu dokazali

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, ustvrdio je u ponedjeljak pred Haaškim sudom da iza masakra na Ovčari stoji bivši načelnik Uprave za sigurnost JNA Aleksandar Vasiljević koji uživa zaštitu srpskih vlasti te da je hrvatski branitelj Tihomir Purda oslobođen - zato da Hrvatska ne bi kazneno gonila Vasiljevića.

Na Haaškom sudu održava se ročište na temelju pravila Haaškoga suda koje omogućava Šešelju da, po završetku tužiteljskog dokaznog postupka, zatraži oslobađanje po jednoj ili više točaka optužnice i obrazloži zašto smatra da ih tužitelji nisu dokazali.

Šešelj tvrdi da je zločin na Ovčari na kojoj je strijeljano 200 Hrvata dio zavjere, ali ne, kao što tvrdi tužiteljstvo, srpskih političara koji su u okviru udruženog zločinačkog pothvata imenovani zajedno sa Šešeljem, nego Vasiljevića koji uživa i danas zaštitu i srpskih vlasti, čije dužnosnike, kako tvrdi, drži u šaci i haaškoga tužiteljstva za čije je potrebe svjedočio u više procesa.

Kazao je i da Haški sud želi prikazati Srbe kao glavne krivce za rat i zločine i poručio da su se u ratu na području bivše Jugoslavije Srbi samo branili, a da u zavjeri protiv njih i danas sudjeluju i SAD i Velika Britanija i NATO i EU.

"Sve ale i aždaje ovog svijeta su protiv nas", zaključio je Šešelj ocjenjujući da bi "najveća nesreća bila da Srbija uđe u EU i NATO".

U utorak tužiteljstvo odgovara na Šešeljeve navode.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.03.11. 20:12

MRŠ srpski Armagedonu !!!


registracija
30/9/09

davor12345, 07.03.11. 21:35

He, he, he! Ovaj je mnogo smešan! Jeba te, kuliko je samo pojia besplatnih doručaka, ručaka i večera u Hagu na račin EU! Kuliko je samo struje, grijanja, telefona i interneta potrošio! Dobio je medijsku pozornost kakvu ne bi nigdje! Žrtve kaje su poginule zahvaljujući njegovom "radu" nisu imale ni izdaleka takav status! Jedan najobičniji klaun, kukavica i ljudski bijednik!


registracija
21/2/11

skyway, 08.03.11. 01:44

Stvarno me cudi da evo citav dan ovog debila ne skidate sa stranice. Pa, koga uopce interesira sto izjavljuje neka spodoba koja ni samu sebe ne razumije, jer imbecil i koljac lijeci svoje mentalne frustracije, ali se redakciji zaista cudim!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 08.03.11. 17:11

skyway, slazem se. Tko ga moze ozbiljno shvatit. Ne zna se da li je veci sarlatan ili bijednik, a to da je zlikovac moze se sigurno reci i prije presude.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika