18.03.2011. / 15:58

Autor: Nacional.hr

Iran napravio leteći tanjur

Iranski svemirski program već neko vrijeme brine Zapad jer se svemirska tehnologija koristi i za proizvodnju interkontinentalnih balističkih projektila

Predsjednik Mahmud Ahmadinedžad Predsjednik Mahmud Ahmadinedžad Iran je navodno napravio leteći tanjur, objavila je iranska novinska agencija Fars. Letjelica se zove Zohal, što je u prijevodu Saturn, prenosi dailymail.com.

Ne zna se kako točno leteći tanjur izgleda, ali je navodno omanji, može se koristiti u raznim misijama, može letjeti i u zatvorenim prostorijama, lako se transportira i nije glasan. Leteći tanjur pripada novoj generaciji letjelica koje se uzdižu vertikalno, ima autopilota, GPS a koristiti će se za fotografiranje iz zraka.

Iranski svemirski program već neko vrijeme brine Zapad jer se svemirska tehnologija koristi i za proizvodnju interkontinentalnih balističkih projektila. Iran je prošle godine izjavio da su uspjeli u svemir poslati raketu sa mišem, kornjačom i crvima, a tvrde i da će biti u mogućnosti u svemir poslati čovjeka.

Leteći tanjur je navodno predstavljen na izložbi strateških tehnologija koju je pohodio i iranski vrhovni vođa Ajatollah Ali Khamenei.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika