20.03.2011. / 10:10

Autor: Hina

Udar saveznika

Gadafi prijeti 'križarima': 'Sredozemlje ću pretvoriti u bojno polje'

"Sredozemlje je postalo pravo bojno polje", rekao je pukovnik Gadafi u kratkoj zvučnoj snimci koju je emitirala službena libijska televizija i zaprijetio da će libijske snage "napasti sve civilne ili vojne ciljeve" na Sredozemnom moru, prenosi AFP

Moamer GadafiMoamer GadafiLibijski vođa Moamer Gadafi zaprijetio je u subotu navečer da će Sredozemno more pretvoriti u "bojno polje" i ustvrdio da su otvorena "skladišta oružja" za obranu Libije od "kolonijalne križarske" agresije zapadnih snaga koje su pokrenule zračne napade.

"Sredozemlje je postalo pravo bojno polje", rekao je pukovnik Gadafi u kratkoj zvučnoj snimci koju je emitirala službena libijska televizija i zaprijetio da će libijske snage "napasti sve civilne ili vojne ciljeve" na Sredozemnom moru, prenosi AFP.

"Interesi zemalja koje su sudjelovale u napadu bit će ugroženi", upozorio je Gadafi rekavši da su zračni i raketni napadi "neopravdana križarska agresija" protiv koje će se "hrabri libijski narod boriti".

Gadafi je rekao da je "otvorio skladišta oružja kako bi naoružao libijski narod radi obrane jedinstva Libije i njezina teritorija".

"Sada je nužno otvoriti skladišta i naoružati mase svim vrstama oružja radi obrane neovisnosti, jedinstva i časti Libije", rekao je Gadafi u snimljenom govoru nekoliko sati nakon početka napada.

"Pozivamo narode i državljane arapskih i islamskih zemalja, Latinske Amerike, Azije i Afrike da ostanu uz junački libijski narod i suprotstve se agresiji koja će samo povećati snagu i jedinstvo libijskoga naroda", rekao je Gadafi, kako prenosi Reuters.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
23/7/10

mrxzg, 20.03.11. 10:53

Vrlo vjerojatno će završiti kao Sadam i on to zna.


registracija
17/10/07

Radmila, 20.03.11. 15:32

On to zna i nece vjerojatno otici na onaj svijet bez da nekog povede od svojih drugara vladara kojima je djelio dolare.Jedino ako ga ne zeznu laznim obecanjima. Jer kad se topis hvatas se za slamku.


registracija
9/8/09

vinko12, 20.03.11. 16:03

jedino mi je sada zao njegovog najdrazeg antifasistickog prijatelja Mesica koji je sada jako tuzan jer mu je najveci prijatelj u opasnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika