20.03.2011. / 10:51

Autor: Hina , Nacional.hr

Kina izrazila žaljenje zbog intervencije u Libiji

Peking poštuje "suverenitet, neovisnost, jedinstvo i teritorijalni integritet država", ističe se dalje u priopćenju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKina izražava žaljenje zbog zračnog napada zapadne koalicije na Libiju, priopćilo je u nedjelju kinesko Ministarstvo vanjskih poslova ističući kako želi da se u Libiji uspostavi stabilnost što je moguće prije.

"Kina prati najnovije događaje u Libiji i izražava žaljenje zbog vojnog napada na Libiju", navodi se u priopćenju. Peking poštuje "suverenitet, neovisnost, jedinstvo i teritorijalni integritet država", ističe se dalje u priopćenju.

"Nadamo se da će se u Libiji što je moguće prije vratiti stabilnost i da će se izbjeći nove civilne žrtve uslijed eskalacije sukoba", dodaje kinesko ministarstvo.

Koalicija zapadnih sila u subotu navečer je počela vojnu intervenciju protiv Libije na temelju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, usvojene u četvrtak, kojom se dopušta uporaba sile za zaštitu civila u Libiji.

Kina i Rusija, kao stalne članice Vijeća sigurnosti UN bile su suzdržane, ali nisu koristile pravo veta kako bi blokirale izglasavanje rezolucije.

Vezane vijesti

Bukovac iza ključa, 20 milijuna na ruke

Bukovac iza ključa, 20 milijuna na ruke

Odvjetnik Stjepana Fiolića Ante Madunić izjavio je danas Hini kako nisu "sasvim točni medijski napisi" po kojima je njegov branjenik nedavno priznao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika