21.03.2011. / 07:35

Autor: Hina

Mustafa Cerić poziva na zaštitu civila u Libiji

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pozvao je u nedjelju na zaštitu civila u Libiji od daljeg stradanja, a režim Moamera Gadafija istodobno je neizravno kritizirao sugerirajući kako ustraje na pogreškama po cijenu stradanja vlastita naroda.

Cerić je pozvao na brigu o civilima u LibijiCerić je pozvao na brigu o civilima u LibijiPoglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pozvao je u nedjelju na zaštitu civila u Libiji od daljeg stradanja, a režim Moamera Gadafija istodobno je neizravno kritizirao sugerirajući kako ustraje na pogreškama po cijenu stradanja vlastita naroda.

U izjavi reis-ul-uleme Cerića koju je prenijela Muslimanska informativna agencija BiH MINA stoji kako poglavar Islamske zajednice u BiH izražava žaljenje zbog toga što je došlo do vojne intervencije u Libiji jer to može imati posljedice po mir i sigurnost ne samo na sjeveru Afrike i na Mediteranu nego i u cijelom svijetu.

"Pozivam moćnu međunarodnu vojnu silu da odmah i bezuvjetno prekine vojna djelovanja koja mogu prouzročiti smrt civila", izjavio je Cerić objašnjavajući kako se zalaže za dijalog i međusobno povjerenje među Libijcima jer u međusobnom sukobu svi oni gube.

"Također pozivam sve odgovorne osobe i institucije u Libiji da objave opći oprost i odmah pristupe međusobnim pregovorima za spas zemlje i naroda... Nije sramota priznati vlastitu pogrešku i pokajati se pred Bogom i narodom već je sramota ustrajati na pogreškama po cijenu stradanja vlastita naroda", stoji u Cerićevoj izjavi.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 21.03.11. 09:17

"a režim Moamera Gadafija istodobno je neizravno kritizirao sugerirajući kako ustraje na pogreškama po cijenu stradanja vlastita naroda"

Ma ni meni ovaj čudak od Gadafija nikad nije bil simpatičan, ali bi bil zahvalan svakom ko bi mi mogel pojasniti kakve su to "pogreške po cijenu stradanja vlastita naroda" na kojima Gadafi ustraje.
Koliko ja znam od ljudi koji su bili u Libili i koji tamošnju situaciju jako dobro poznaju - nema naroda na svijetu koji tak dobro živi niš ne delajući ko libijski narod.
Kaj ova naša Vlada ne dela takve "pogreške" i ne omogući i nama bar djelomično takav život?
A koliko vidim iz reportaža raznih "neovisnih medija" (koji se i te kak trude širiti englesku propagandu - to su isto delali prije rata u Iraku pričama o oružju za masovno uništenje) ogromna večina Libijaca je uz Gadafija!
Mislim da budu englezi ovaj put popušili, ali prije toga budu napravili gomilu masovnih zloćina protiv civilnog stanovništva za koje im nebu nitko sudil - ko i do sad kroz čitavu njiovu krvavu i zločinačku povijest!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika