25.03.2011. / 10:49

Autor: Hina

Dva Japanca hospitalizirana po dolasku u Kinu

Dva Japanca koja su letjela na liniji Tokio-Wuxi, u kineskoj istočnoj pokrajini Jiangsu, imala su razinu radioaktivnosti "koja je ozbiljno premašivala dopuštene granice", objavila je opća uprava za nadzor kvalitete, inspekciju i karantenu

Foto: ReutersFoto: ReutersDva Japanca hospitalizirana su nakon što su u srijedu doputovala u Kinu iz Tokija komercijalnim letom jer je kod njih zabilježena "visoka" stopa radioaktivnosti, objavila je u petak kineska administracija zadužena za sigurnost i karantenu.

Dva Japanca koja su letjela na liniji Tokio-Wuxi, u kineskoj istočnoj pokrajini Jiangsu, imala su razinu radioaktivnosti "koja je ozbiljno premašivala dopuštene granice", objavila je opća uprava za nadzor kvalitete, inspekciju i karantenu.

Ranije su jedino slučajevi Japanaca kod kojih su zabilježene abnormalne stope radioaktivnosti objavljeni u Tajvanu, 17. ožujka, nakon lančanih nesreća u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushimi.

Dva su Japanca stanovala u krugu od 200 do 350 km od nuklearne centrale teško oštećene u potresu i tsunamiju 11. ožujka, na istoku Japana.

Dva su putnika hospitalizirana u gradu Suzhouu "radi liječenja", ističe administracija na svojoj stranici a "njihova prtljaga i odjeća uništeni su".

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika