28.03.2011. / 11:50

Autor: Nacional.hr

Silvio Berlusconi na sudu zbog optužbi za korupciju

Protiv kontroverznog premijera ukupno se vodilo oko 50 postupaka, nikad nije osuđen jer se je većinu vremena pozivao na svoje pravo imuniteta te govoreći kako su optužbe politički motivirane

Silvio Berlusconi fotografiran pred Milanskim sudom (Reuters)Silvio Berlusconi fotografiran pred Milanskim sudom (Reuters)Talijanski premijer Silvio Berlusconi pojavio se na sudu u Milanu gdje će biti saslušan zbog optužbi za korupciju, izvještava BBC.

Ispred zgrade suda okupilo se mnoštvo njegovih pristaša, dok je Berlusconi za Talijansku televiziju izjavio kako je postupak pokrenut protiv njega 'smiješan'. Suđenje se odvija iza zatvorenih vrata, a tereti ga se kako je preko jedne svoje medijske tvrtke napuhao cijenu kupljenih televizijskih prava i zatim preko tajnih računa financirao političke i ostale aktivnosti.

Protiv njega vodi se trenutno četiri postupka. U dva slučaja isto je optužen za korupciju, zajedno sa sinom i suradnicima. Najviše je medijski bila popraćena njegova afera s maloljetnom prostitutkom, ako mu se dokaže krivnja, u tom slučaju, čeka ga najviše 15 godina u zatvoru. Protiv kontroverznog premijera ukupno se vodilo oko 50 postupaka, nikad nije osuđen jer se je većinu vremena pozivao na svoje pravo imuniteta te braneći se kako su optužbe politički motivirane.

Imunitet mu je ukinut u siječnju ove godine i medijski magnat se je odlučio pojaviti na sudu nakon više od sedam godina. Nedavno je izjavio kako će doći na što više saslušanja, ako mu posao to dopušta, kako bi dokazao svoju nevinost.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika