02.04.2011. / 11:51

Autor: Hina

U napadu na NATO-ovu bazu u Kabulu poginula dvojica napadača

"Obaviješteni smo da je baza Phenix napadnuta jurišnim puškama i ručnim bacačima. Prve informacije govore da su bila dvojica napadača, među kojima je jedan vjerojatno bio bombaš samoubojica" s eksplozivom, rekao je glasnogovornik

ReutersReutersDvojica naoružanih muškaraca napala su u subotu ujutro bazu NATO-ovih snaga u Afganistanu (ISAF) u Kabulu ranivši lakše trojicu vojnika, ali su obojica ubijena u uzvratnoj paljbi međunarodnih snaga, rekao je glasnogovornik ISAF-a.

"Obaviješteni smo da je baza Phenix napadnuta jurišnim puškama i ručnim bacačima. Prve informacije govore da su bila dvojica napadača, među kojima je jedan vjerojatno bio bombaš samoubojica" s eksplozivom, rekao je glasnogovornik.

Vojnici međunarodnih snaga u bazi uzvratili su vatru u kojoj su ubijena dvojica napadača, dodao je. Trojica vojnika lakše su ranjena, kazao je, ali nije rekao je li riječ o stranim ili afganistanskim vojnicima.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika