04.04.2011. / 13:43

Autor: Hina

Iran traži od UN-a da zaustavi intervencije na sjeveru Afrike

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad zatražio je od Ujedinjenih naroda (UN) da reagiraju i "zaustave" američku i europsku intervenciju na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, piše u ponedjeljak na internetskoj stranici ureda iranskog predsjednika.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad zatražio je od Ujedinjenih naroda (UN) da reagiraju i "zaustave" američku i europsku intervenciju na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, piše u ponedjeljak na internetskoj stranici ureda iranskog predsjednika.

"Intervencija nekih europskih zemalja i SAD-a u regiji je zabrinjavajuća i komplicira situaciju", poručuje iranski šef države.

Ahmadinedžad je stoga pozvao glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona da pomogne u rješavanju problema u regiji "dijalogom i suzdržanošću". Također je izrazio spremnost na "aktivnu ulogu" Islamske Republike u rješavanju aktualnih problema u regiji.

Iran inače podupire pobunu ljudi u arapskom svijetu, osim kada je riječ o Siriji, te traži od čelnika tih zemalja da uzmu u obzir zahtjeve i želje svojih naroda.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika