04.04.2011. / 13:48

Autor: Hina

Pobunjenici odbacuju prijedlog Gadafijevih sinova da im se otac povuče

The New York Times je prenio u nedjelju navečer zamisao najmanje dvojice Gadafijevih sinova o prijelaznoj vlasti i povlačenju njihova oca

Nacionalno prijelazno vijeće, koje zastupa pobunjenike, odbacilo je u ponedjeljak prijedlog dvojice sinova libijskoga vođe Moamera Gadafijeva da se njihov otac povuče, a oni osiguraju prijelaznu vladu koja bi zemlju izvela iz stanja sukoba i uvela u ustavnu demokraciju, piše The New York Times.

"Vijeće takvo što poptuno odbacuje. Gadafi i njegovi sinovi moraju otići s vlasti prije nego počnemo bilo kakve diplomatske pregovore", rekao je Šamsedin Abdulmelah, glasnogovornik Nacionalnog prijelaznog vijeća (CNT) u Bengaziju, glavnome pobunjeničkom uporištu na istoku Libije.

The New York Times je prenio u nedjelju navečer zamisao najmanje dvojice Gadafijevih sinova o prijelaznoj vlasti i povlačenju njihova oca.

Pozivajući se na visokog libijskog dužnosnika, list je prenio da bi prijelaznu vlast vodio Gadafijev sin Seif al-Islam te da se navodno otac Gadafi suglasio s idejom.

Gadafijevi sinovi nisu jedinstveni, jer Seif i Sadi školovani su na Zapadu, a druga dvojica njihove braće, Hamis i Mutuasim pristaše su tvrde linije, podsjeća njujorški list.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika