06.04.2011. / 18:38

Autor: Martina Čizmić

Vlada dogovorila zajam težak 150 milijuna eura za "konsolidaciju javne potrošnje"

Sklapanje Ugovora o zajmu za razvojnu politiku gospodarskog oporavka predlaže se radi fiskalne održivosti kroz konsolidaciju javne potrošnje i stvaranje poticajnog okruženja za rast privatnog sektora, a u svrhu unapređenja programa gospodarskih reformi

Premijerka Jadranka KosorPremijerka Jadranka KosorVlada je na zatvorenom dijelu svoje sjednice prihvatila Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za razvojnu politiku gospodarskog oporavka ukupne vrijednosti 150 milijuna eura s rokom otplate od 15 godina.

Time su stvoreni preduvjeti za potpisivanje Ugovora o zajmu za razvojnu politiku gospodarskog oporavka između Vlade Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu u razvoj. Ujedno, zaduženo je Ministarstvo financija da obavijesti Međunarodnu banku za obnovu i razvoj o suglasnosti Vlade Republike Hrvatske i odobravanju pravnih dokumenata koji su bili predmetom Ugovora.

"Sklapanje Ugovora o zajmu za razvojnu politiku gospodarskog oporavka predlaže se radi fiskalne održivosti kroz konsolidaciju javne potrošnje i stvaranje poticajnog okruženja za rast privatnog sektora, a u svrhu unapređenja programa gospodarskih reformi, koje će Vlada Republike Hrvatske preuzeti u srednjoročnom razdoblju kako bi povećala gospodarski rast i postigla napredak u pristupanju Europskoj uniji", stoji u obrazloženju odluke Vlade.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 06.04.11. 19:25

Ja ovo ne razumijem. "Fiskalna održivost kroz konsolidaciju javne potrošnje i stvaranje poticajnog okruženja za rast privatnog sektora"? I to košta 150 mil. € ? WTF is that?


registracija
9/3/10

nostradurus, 06.04.11. 20:16

Hoće reći da ima fali milijardu kuna s kojima bi pokrenuli privredu. To je otprilike kao kad na kraju mjeseca vidiš da nemaš love pa posudiš od starog radi konsolidacije potrošnje.
Sve je to samo natrpavanje još većeg duga RH i to nepotrebno. Reformom sustava bi mogli sami bez duga emitirati minimalno 12 milijardi kuna godišnje bez utjecaja na inflaciju. Naravno, banke bi imale obaveznu rezervu od 100% na žiro račune tj. 50% na kreditnu emisiju. sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize


registracija
12/12/10

Klarens, 06.04.11. 20:18

Baba Jaga sa
plastichnim smjeshkom
Uvjerava naciju da ima
BALON ( na topli zrak !!! )
A kad tamo
BATISKAF !!!!


registracija
14/11/07

laufer, 06.04.11. 23:06

"...kako bi povećala gospodarski rast i postigla napredak u pristupanju Europskoj uniji."
Kakvo baljezganje i lupetanje.
Ima ona nova hrvatska riječ: ISPRAZNICA.
Savršeno odgovara.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 07.04.11. 00:41

dug se gomila i gomila. Ali racuni ce jednom doc na naplatu. Ove na vlasti od toga nece imat glavobolju jer su se vec dobro potkozili. Zna se kome ce pucat glava, a i leda.


registracija
28/2/08

lepiaf, 07.04.11. 07:36

katastrofa...


registracija
30/3/11

das, 07.04.11. 08:50

..ovo je strašno,ma tko to među njima smišlja ove " radi fiskalne održivosti kroz konsolidaciju javne potrošnje i stvaranje poticajnog okruženja za rast privatnog sektora, a u svrhu unapređenja programa gospodarskih reformi"tko je mozak ove kobasice ..i gdje oni misle živjeti kada MI počmemo vraćati sva ta sranja i dugovanja..u HR?..bolje im je da se sele ak misle još živiti..dalje, vlada prihvaća izvješće o ispunjavanju mjerila..prihvaća ono što si je sama zacrtala..koliko praznog hoda..moramo još jedamputa sve osloboditi,resetirati sistem a ovu bagru,streljat!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika