07.04.2011. / 16:50

Autor: Nacional.hr

NATO opet 'greškom' bombardirao pobunjenike u Libiji, deseci ranjenih i mrtvih

Ovo je treći takav incident koji se dogodio zadnjih dana

Doktor u bolnici u Ajdabiji pokušava smiriti ranjenog pobunjenika (Reuters)Doktor u bolnici u Ajdabiji pokušava smiriti ranjenog pobunjenika (Reuters)Pobunjenici u istočnoj Libiji su izjavili kako su NATO-ve zračne snage slučajno napale njihov vojni konvoj, izvještava BBC.

Izvjestitelji pišu kako se napad dogodio pred gradom Ajdabijom, nakon čega su se pobunjenici povukli. Ovo je treći takav incident koji se je dogodio zadnjih dana.

Pobunjenici su na više od 30 transportnih vozila premještali tenkove, oklopna vozila i raketne bacače na liniju bojišnice između gradova Ajdabije i Brege. Pobunjenički zapovjednik izjavio je kako je vidio najmanje četiri rakete koje su pale na konvoj. Nastavlja kako ima mnogo poginulih i ranjenih. Doktor iz Ajdabije rekao je za BBC kako ubijeno najmanje 13 boraca, dok se još bore za živote ranjenih. Tisuće civila napušta Ajdabiju, nakon što su do njih došle glasine da Gadafijeve snage pripremaju veliki napad na grad. Iz NATO-a su izjavili kako će istražiti događaj.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 07.04.11. 20:29

.Pobunjenici su na više od 30 transportnih vozila premještali tenkove, oklopna vozila i raketne bacače na liniju.................................................
Svi prethodni izvjestaji su govorili kako su pobunjenici bez teskog naoruzanja...a vidi sad ovo.
U Libiji sve smrdi do neba, nemamo mi (koji pratimo medije) pojma sto se to tamo dogadja.


registracija
7/1/11

djani, 08.04.11. 07:32

TO NIJE GREŠKA,AMERI IGRAJU IGRU MA MANIJACI OBIČNI IDENTIČNI KAO I SAMOPROGLAŠENI GADAFFI -TERORIST


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika