08.04.2011. / 19:12

Autor: Hina

Češki ministar prometa podnio ostavku zbog korupcije

Češki ministar prometa Vit Barta u petak je podnio ostavku nakon što ga se dovelo u vezu s korupcijom unutar njegove stranke Javne stvari.

Vit Barta (Foto: Wikipedia)Vit Barta (Foto: Wikipedia)Češki ministar prometa Vit Barta u petak je podnio ostavku nakon što ga se dovelo u vezu s korupcijom unutar njegove stranke Javne stvari.

Članovi stranke optužili su ga za davanje mita u zamjenu za zataškavanje sumnjivih financiranja u stranci. "Održat ću riječ i neću ostati na dosadašnjoj dužnosti, ako ne mogu u potpunosti provoditi ideje s kojima sam ušao u vladu", rekao je Barta novinarima. Kao osnivača privatne detektivske agencije ABL, Bartu se sumnjiči i da je špijunirao političare.

Barta je prošle godine u ljeto došao u središte interesa domaće i svjetske javnosti kada je kao ministar prometa ostao na šest mjeseci bez vozačke dozvole, budući da se, žureći s vlastita vjenčanja, odvezao bez legalnih registarskih tablica.

Barta je podnio ostavku premijeru Peteru Nečasu, koji je iskoristio prigodu da najavi izmjene u svojoj vladi, objasnivši kako "nekoliko ministara više ne obavlja svoje zadaće dovoljno dobro". Nije naveo nijedno ime.

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 09.04.11. 09:17

To je korupcija? A što je onda 200 milijardi kuna koliko iznosi najveći korupcijski skandal u RH. sites.google.com/site/financijskisustav/korupcija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika