10.04.2011. / 10:32

Autor: Hina

Najmanje 30 poginulih u Misrati, NATO uništio 17 tenkova

Dužnosnik je također kazao da su zrakoplovi NATO-a u subotu primijetili zrakoplov MIG 23 u blizini Bengazija kojim je upravljao pobunjenički pilot te su ga primorali na slijetanje

NATO je gađao Gadafijeve tenkove (Reuters)NATO je gađao Gadafijeve tenkove (Reuters)U napadu libijskih vladinih snaga na grad Misratu u subotu je poginulo najmanje trideset pobunjenika, kazao je glasnogovornik pobunjeničke vlade, navodeći liječničke izvore i izvješća svojih suboraca.

"Danas su oni (snage lojalne Moameru Gadafiju) napale Misratu na tri mjesta. Liječnici i pobunjenici kazali su mi da je najmanje trideset boraca pobunjeničkih snaga danas u Misrati ubijeno", kazao je glasnogovornik, predstavljajući se kao Abdelsalem.

"Pobunjenici su ih ipak uspjeli odvratiti i spriječiti u napredovanju", dodao je.

Snage NATO-a u petak i subotu uništile su sedamnaest tenkova snaga libijskog vođe Moamera Gadafija, priopćio je u subotu navečer dužnosnik NATO-a.

Zrakoplov saveza pogodio je 15 tenkova u blizini grada Misrate, gdje Gadafijeve snage napadaju pobunjenike, te dva južno od Brege na istoku zemlje, rekao je.

Dužnosnik je također kazao da su zrakoplovi NATO-a u subotu primijetili zrakoplov MIG 23 u blizini Bengazija kojim je upravljao pobunjenički pilot te su ga primorali na slijetanje.

"Ne znamo identitet pilota ali budući da je uzletio iz Bengazija pretpostavljamo da se radi o pobunjeničkom pilotu", rekao je.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 10.04.11. 22:37

U operaciji zabrane leta nad Libijom koju je zapovijedio UN snage NATO-a uništavaju osim libijskih letećih tenkova i libijske leteće vojnike!
Nemrem biliviti kak Gadafi ima sofisticiranu vojsku - nije lako NATO-u s takvima.
A da to ipak nisu vanzemaljci koji ratuju na strani Gadafija kad imaju leteće tenkove i leteće pješake?!

--------------------------------------------------------------------------------


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika