11.04.2011. / 13:25

Autor: Nacional.hr

Mjesec dana nakon katastrofe, Japan pogodio novi potres od 7,1 stupnjeva

Epicentar je bio 164 kilometara od Tokija i 30 kilometara od nuklearke Fukushima Daiichi, na oko 10 kilometara dubine

Žrtve potresa u prihvatnom centru u Kamaishiu odaju počast poginulima minutom šutnje (Reuters)Žrtve potresa u prihvatnom centru u Kamaishiu odaju počast poginulima minutom šutnje (Reuters)Nekoliko trenutaka nakon što je cijeli Japan minutom šutnje odao počast žrtvama potresa i tsunamija prije točno mjesec dana, sjeveroistočni Japan pogodio je novi potres jačine 7.1 stupnja po Richteru, izvještava BBC.

Veće štete nije bilo iako je izdano kratko upozorenje na mogući tsunami. Epicentar je bio 164 kilometara od Tokija i 30 kilometara od nuklearke Fukushima Daiichi, na oko 10 kilometara dubine. Potres je prouzrokovao klizanje tla, nekoliko ljudi je zarobljeno ispod ruševina montažnih kuća u gradu Ivakiju. Radnici u nuklearnoj elektrani Fukushima nakratko su prestali hladiti reaktore, no ubrzo su se vratili svom poslu. Japanski dužnosnici obavijestili su javnost kako su proširili zonu evakuacije oko nuklearke na 20-30 kilometara zbog mogućih dugoročnih posljedica radijacije.

Elektroenergetska tvrtka Tohoku izvjestila je kako je u prefekturi Fukushima, nakon potresa, oko 220 000 kućanstava i poduzeća ostalo bez struje. Ovo je samo jedan od stotinu potresa koji su pogodili Japan nakon stravičnog potresa 11. ožujka u kojem je poginulo 13 116 ljudi, dok se za 14 000 još traga.

Vezane vijesti

Rolls Royce će proizvoditi motore na nuklearni pogon

Rolls Royce će proizvoditi motore na nuklearni pogon

Britansko ministarstvo obrane potpisalo je s Rolls Royceom ugovor vrijedan više od milijardu funti (1,24 milijardi eura) o opskrbi reaktorima za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika