11.04.2011. / 15:54

Autor: Nacional.hr

Laurent Gbagbo uhićen i prebačen u sjedište opozicije

"Gbagbu su uhitili francuski specijalci u njegovoj rezidenciji te su ga predali pobunjeničkim vođama", rekao je Gbagbin pomoćnik u Parizu

Nije mirno htio predati vlast u zemlji, Laurent Gbagbo Nije mirno htio predati vlast u zemlji, Laurent Gbagbo Laurent Gbagbo je uhićen u svojoj rezidenciji u glavnom gradu Obale Bjelokosti, Abidjanu, izvještava BBC.

Vijest je potvrdio Gbagbin suradnik, francuski ambasador i snage odane njegovom protivniku Alassaneu Ouattari, kojeg su UN, afrički vođe i EU priznali kao pobjednika predsjedničkih izbora.

"Gbagbu su uhitili francuski specijalci u njegovoj rezidenciji te su ga predali pobunjeničkim vođama", rekao je Gbagbin pomoćnik u Parizu. Francuski ambasador tvrdi kako su Gbagbu uhvatile Ouattarine snage. Ouattarin glasnogovornik izjavio je za Reuters kako je tiranin prebačen u Golf Hotel, gdje je smješteno sjedište opozicijskih snaga u glavnome gradu.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika