14.04.2011. / 09:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Talijanski parlament 'spašava' Berlusconija od višegodišnjeg zatvora?

Zastupnički dom je uz glasno negodovanje oporbenih zastupnika glasovao sa 314 glasova za i 296 protiv zakona koji skraćuje trajanje sudskih postupaka za optužene koji nisu ranije osuđivani

Donji dom talijanskog paralmneta u srijedu je izglasovao zakon koji skraćuje trajanje nekih sudskih procesa za kaznena djela što će vjerojatno zaključiti i proces protiv premijera Silvija Berlusconija za podmićivanje njegovog odvjetnika Davida Millsa.

Zastupnički dom je uz glasno negodovanje oporbenih zastupnika glasovao sa 314 glasova za i 296 protiv zakona koji skraćuje trajanje sudskih postupaka za optužene koji nisu ranije osuđivani. Odredba će za osam mjeseci skratiti suđenje u slučaju Mills, jednog u nizu Berlusconijevih sudskih procesa, što znači da se taj proces morati okončati u ljeto umjesto početkom 2012. godine.

Berlusocni je optužen da je britanskom odvjetniku Davidu Millsu isplatio 600.000 dolara mita kako bi lažno svjedočio o njegovom poslovanju. On niječe optužbe no nije vjerojatno da će presuda moći biti donesena prije no što postupak padne u zastaru.

Ta je odluka donesena u okviru šireg programa talijanskog ministra pravosuđa Angelina Alfana koji vlada predstavlja kao reformu nefunkcionalnog talijanskog pravosudnog sustava a kritičari kao plan da se Berlusconiju omogući da izbjegne zatvor.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika