14.04.2011. / 17:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Ustanici upozorili NATO: 'Ako ne intervenirate, dogodit će se pokolj u Misrati'

Vijesti iz zapadne Libije teško je potvrditi iz neovisnih izvora jer novinari ne mogu slobodno izvještavati s tog područja

Foto: ReutersFoto: ReutersLibijski ustanici objavili su da je u raketnom napadu na stambenu četvrt Misrate u četvrtak ubijeno 23 civila i upozorili na mogući "pokolj" koji će počiniti vladine postrojbe ako NATO u tom području ne pojača svoje napade.

Glasnogovornik pobunjenika rekao je kako izgleda da postrojbe lojalne Moameru Gadafiju namjerno gađaju civile. Po izvješćima većina ubijenih su žene i djeca, ali i tri radnika iz Egipta koji su čekali evakuaciju.

"Dogodit će se pokolj ako NATO snažno ne intervenira", rekao je telefonom iz Misrate agenciji Reuters glasnogovornik pobunjenika koji se predstavio kao Abdelsalam.

Vijesti iz zapadne Libije teško je potvrditi iz neovisnih izvora jer novinari ne mogu slobodno izvještavati s tog područja.

Pobunjenici koji brane Misratu, njihovu posljednju veliku enklavu u zapadnoj Libiji gdje se posljednjih tjedana odvijaju teške borbe, rekli su da su zabrinuti nedostatkom jasne strategije za svrgavanje Gadafija s vlasti.

Vladine snage su u zoru počele raketama ruske poroizvodnje gađati četvrt Mirsate Kasr Ahmad koja se nalazi blizu luke koju nadziru pobunjenici, a ono se tijekom dana nastavilo i u gradskom središtu.

"Broj poginulih porastao je na 23, a deseci su ranjeni. Ubijeni su civili a većina njih su žene i djeca. Sada znamo da su u napadu ubijena najmanje trojica Egipćana", rekao je Reutersu telefonom drugi glasnogovornik koji se predstavio kao Gemal Salem.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika