15.04.2011. / 16:58

Autor: Nacional.hr

Nokija predstavila nove modele: E6 i E7, Symbian Anna i zabavni X7

Četvrti kvartal prošle godine bio je naš najbolji kvartal u prodaji pametnih telefona ikad. U posljednja tri mjeseca 2010. isporučili smo 28 milijuna uređaja, rekao je Greg Williams

Nove Nokije izazvale su veliko zanimanjeNove Nokije izazvale su veliko zanimanjeGreig Williams, glavni menadžer regije Nokia Alps & South East Europe, predstavio je novu Nokijinu strategiju kao i vijesti iz Symbian svijeta: „Nokia je na novom putu, s jasnom strategijom kako i dalje biti vodeća kompanija u industriji koja se konstantno mijenja. Nastavit ćemo povećavati ulaganja u Symbian platformu, kako bi i Nokia i korisnici, ali i developeri bili na dobitku. Vjerujem da će developeri prepoznati priliku u razvijanju aplikacija za 200 milijuna postojećih Symbian korisnika."

„Kvalitetu i zadovoljstvo korisnika potvrđuju i prošlogodišnji rezultati koji govore o prodaji više od 100 milijuna Nokijinih pametnih telefona. Četvrti kvartal prošle godine bio je naš najbolji kvartal u prodaji pametnih telefona ikad. U posljednja tri mjeseca 2010. isporučili smo 28 milijuna uređaja", rekao je Greg Williams.

Prezentirao je jako zanimljive brojke o Ovi Trgovini: „Ovi Trgovina je jedna od najpopularnijih odredišta za preuzimanje mobilnih aplikacija u Hrvatskoj. Također, na globalnoj razini Ovi Trgovina je preskočila granicu od pet milijuna dnevnih preuzimanja te nudi više od 40 tisuća aplikacija, dok je 158 developera zabilježilo više od milijun preuzimanja svoje aplikacije."

Attila Der, country manager i direktor prodaje u regiji Nokia Adriatic, predstavio je Nokiju E7 i potpuno novo iskustvo u korištenju pametnih telefona: „Naša strategija uključuje konstantan napredak i razvoj novih pametnih telefona. Zbog toga Vam s ponosom predstavljam poslovni, pametni telefon Nokiju E7 koja cilja na zahtjevno tržište poslovnih korisnika."

Uz privlačan i moderan dizajn, ovaj prijenosni ured sadrži sve što poslovnom korisniku treba za svakodnevnu poslovnu komunikaciju. Nokia E7 opravdava titulu najboljeg poslovnog, pametnog telefona zahvaljujući brojnim funkcijama i aplikacijama važnim za poslovne korisnike. Pomoću QuickOffice programskog paketa mogu se pregledavati i uređivati Office dokumenti. Na Nokiji E7 možete koristiti i do 10 različitih e-mail računa, uključujući sinkronizaciju u stvarnom vremenu s Mail for Exchange uslugom. HDMI izlaz će Vam pomoći za jednostavno spajanje Nokije E7 s televizorom ili projektorom, što može biti iznimno korisno tijekom prezentacija ili sastanaka.

Uz pomoć pune QWERTY tipkovnice i zaslona veličine četiri inča s Clear Black tehnologijom za odličnu vidljivost i pri jakom suncu, Nokia E7 Vas spaja sa svim popularnim društvenim mrežama s početnog zaslona i omogućava održavanje konferencijskih poziva s nekoliko sudionika. Kao i ostali Nokijini pametni telefoni, Nokia E7 ima odličnu osam megapikselnu kameru s Carl Zeiss optikom, koja osigurava visoku rezoluciju fotografija i snimanje video zapisa HD kvalitete.

Nokia E7 koristi platforma Symbian s više od 250 novih funkcija, a u narednih nekoliko mjeseci moći će se preuzeti i nadogradnja Symbian Anna.

Duško Ćurlić, poznati TV voditelj, tijekom prezentacije je potvrdio kako je Nokia E7 odličan asistent u svakodnevnom poslu te je dočarao kako je Nokia E7 njemu pomogla u rješavanju svakodnevnih obveza. Ćurlić je demonstrirao jednostavnost upotrebe Nokije E7 i brzinu rada aplikacija koje ovaj pametni telefon nudi.

„Zaista sam impresioniran Nokijom E7, pogotovo jer ju mogu koristiti za sve što mi treba tehnologija. Osobno ju najviše koristim za kalendarske zapise, popise obveza, pregledavanje e-maila i snimanje fotografija ili videa. Svakako bih preporučio Nokiju E7 svima koji su često u pokretu i trebaju pravi pokretni ured", rekao je Ćurlić.

Tijekom ovog tjedna najavljena su još dva pametna telefona - Nokia E6 i Nokia X7. Slijedeći vrlo uspješne uređaje Nokia E71 i Nokia E72, Nokia E6 je uglađeni poslovni pametni telefon uz punu QWERTY tipkovnicu i zaslon visoke razlučivosti osjetljiv na dodir. Dizajniran pomoću visokokvalitetnih materijala poput stakla i nehrđajućeg čelika, uređaj dolazi u kompaktnoj veličini koja ga čini jednostavnim za upotrebu jednom ili obje ruke. Nokia E6 nudi iznimno dugo trajanje baterije, intuitivno i odmah spremno Microsoft messaging iskustvo na poslovnom pametnom telefonu, uključujući pristup Microsoft Exchangeu, Microsoft Communicator Mobileu i Microsoft SharePointu.

Nokia X7 je pametni telefon usmjeren na zabavu s velikim, četiri inčnim zaslonom idealnim za igre te osam megapikselnom kamerom za snimanje slika i video zapisa HD kvalitete. Osebujno dizajniran uređaj, Nokia X7 je napravljen od kombinacije besprijekornog, nehrđajućeg čelika i stakla što daje solidan i trajan osjećaj u ruci. Nokia X7 dolazi s već popularnim igrama Galaxy on Fire i Asfalt 5 HD.

Ovi novi pametni telefoni su također prvi koji sadrže kompletnu nadogradnju korisničkog iskustva Symbian softvera. Radi se o ažuriranju koje pruža niz poboljšanja, uključujući osvježene ikone, poboljšan unos teksta, brže pregledavanja Interneta i osvježenu aplikaciju Ovi Karte s poboljšanim pretraživanjem. Obnovljeni softver nudi moćan komplet novih mogućnosti usmjerenih posebno na poslovne korisnike, uključujući vrhunsku sigurnost uz hardverski ubrzano šifriranje i nove značajke e-pošte kao što je puna potpora zahtjevu za sastanak.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika