16.04.2011. / 14:19

Autor: Hina , Nacional.hr

U napadu na vojnu bazu u Afganistanu četvero mrtvih

Glasnogovornik snaga NATO-a u Afganistanu (ISAF) bojnik Tim James kazao je da ima "afganistanskih žrtava te žrtava unutar ISAF-a", ne navodeći druge detalje

IlustracijaIlustracijaU samoubilačkom napadu za koji su odgovornost preuzeli talibani smrtno su stradale četiri osobe, a osam ih je ranjeno u subotu ujutro u glavnom stožeru vojske za istok Afganistana, gdje su stacioniranii strani vojnici, kazali su vojni i bolnički dužnosnici.

"Dovezli su nam četiri trupla i osam ranjenih osoba", kazao je Baz Mohamad Šairzad, upravitelj bolnice u istočnoj pokrajini Nangarhar.

Glasnogovornik snaga NATO-a u Afganistanu (ISAF) bojnik Tim James kazao je da ima "afganistanskih žrtava te žrtava unutar ISAF-a", ne navodeći druge detalje.

Istaknuo je da se stotinjak vojnika ISAF-a nalazilo u toj bazi u pokrajini Lagman, smještenoj nedaleko od Džalalabada, velikog grada na afganistanskom istoku i središta Nangarhara.

Samoubojica je aktivirao eksploziv u toj bazi afganistanske vojske smještenoj u zoni Gambiri, kazao je Mohamad Noman Hatifi, glasnogovornik afganistanske vojske za istok zemlje.

Afganistansko ministarstvo obrane u priopćenju je potvrdilo napad, ne navodeći broj žrtava.

Glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid preuzeo je odgovornost za napad.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika