17.04.2011. / 10:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Radikal Nikolić prijeti samoubojstvom, 'Tadićevci' ga pozvali na poštenu igru

''Ni u vrijeme diktature Slobodana Miloševića Demokratska stranka nije štrajkala glađu, već se samo časno i hrabro borila da pobijedi na izborima i po cijenu (izborne) krađe", priopćio je DS

Tomislav NikolićTomislav NikolićDemokratska stranka (DS) srbijanskog predsjednika Borisa Tadića pozvala je u subotu Tomislava Nikolića, predsjednika vodeće oporbene stranke koji je počeo štrajkati glađu i žeđu, neka se bori časno i pošteno, a ne ucjenom i prijetnjom samoubojstvom.

Nikolić, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) u subotu ujutro počeo je štrajk te ustvrdio da ga neće prekinuti sve dok vlada ne raspiše prijevremene parlamentarne izbore.

''Ni u vrijeme diktature Slobodana Miloševića Demokratska stranka nije štrajkala glađu, već se samo časno i hrabro borila da pobijedi na izborima i po cijenu (izborne) krađe", priopćio je DS.

"Zašto netko tko se predstavlja Europljaninom pribjegava metodi ucjene Srbije vlastitim životom", zapitao je DS.

Veliki skup u Beogradu privukao je u subotu desetke tisuća pristaša SNS-a i manjih stranaka, njezinih partnera, a po završetku se Nikolić povukao u parlament i najavio ondje ostati dok ne iznudi prijevremene izbore.

"Nije kršćanski pokušavati samoubojstvo'', priopćila je Tadićeva stranka i podsjetila da se Nikolić izjašnjavao kao vjernik.

SNS je priopćenje vodeće stranke vladajuće koalicije nazvao "licemjernim" i obećao "nastaviti borbu za bolju Srbiju",

Nikolić je optužio srbijasnkog predsjednika da izbjegava raspisati izbore i da se krije iza tvrdnja kako bi time ugrozio proces dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Europskoj uniji.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
3/12/10

Yoda, 17.04.11. 11:09

Nadam se da će "izdržati" do kraja... :-)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika