19.04.2011. / 09:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Kabul: Pobunjenik ubio dvojicu u ministarstvu obrane

Ovo je treći po redu napad na zgrade afganistanskih snaga sigurnosti u posljednja četiri dana, a sve češće nasilje moglo bi pokrenuti pitanja o planovima o vojnoj tranziciji koja bi trebala početi tijekom godine

Reuters(arhiva)Reuters(arhiva)Muškarac odjeven u odoru afganistanske vojske, za kojega se vjeruje da je taliban, u ponedjeljak je ubio dvije osobe u afganistanskom ministarstvu obrane u Kabulu, priopćilo je ministarstvo obrane.

Ovo je treći po redu napad na zgrade afganistanskih snaga sigurnosti u posljednja četiri dana, a sve češće nasilje moglo bi pokrenuti pitanja o planovima o vojnoj tranziciji koja bi trebala početi tijekom godine.

Muškarac odjeven u odoru afganistanske vojske otvorio je vatru u zgradi ministarstva obrane u središtu Kabula, pri čemu su ubijena dva zaposlenika ministarstva, a sedam ih je ranjeno, izvijestio je glasnogovornik ministarstva obrane Zaher Azimy.

Napadač samoubojica imao je i pojas s eksplozivom, no pripadnici snaga sigurnosti pucali su na njega i ubili ga prije nego što ga je uspio aktivirati, rekao je Azimy.

Napad se dogodio nekoliko mjeseci prije početka prijenosa sigurnosnih ovlasti s međunarodnih snaga na afganistanske, nakon što su vojne snage pod vodstvom NATO-a postigle napredak u nastojanjima da povećaju broj i kvalitetu afganistanskih vojnih i policijskih snaga.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika