19.04.2011. / 10:00

Autor: Hina

Kongres prihvaća i širi Castrove reforme

Na skupu bi se trebalo izabrati vodstvo najvišeg političkog tijela na Kubi i jedine političke stranke u toj otočnoj državi, prije nego završi u utorak

Raul CastroRaul CastroKongres Kubanske komunističke partije predložio je određena poboljšanja sveobuhvatnog programa reformi predsjednika Raula Castra, no općenito je podupro njegov plan oživljavanja posrnula kubanskog gospodarstva, objavili su u ponedjeljak državni mediji.

Oko tisuću izaslanika okupilo se u subotu na zasjedanju pet različitih povjerenstava koja su poduprla Castrov plan smanjivanja uloge države u zapošljavanju, ukidanje mjesečne podjele hrane, poticanja privatnih poduzetničkih inicijativa i ostalih mjera koje bi trebale povećati produktivnost, istovremeno zadržavajući centralno planiranje.

Povjerenstva će svoje zaključke predstaviti kongresu u ponedjeljak popodne, objavio je list Granma, glasilo Komunističke partije.

Državni mediji dali su naslutiti kako nema protivnika Castrovu planu, iako je određeni broj mjera dodan 331 mjeri koje je razmotrio kongres.

Na skupu bi se trebalo izabrati vodstvo najvišeg političkog tijela na Kubi i jedine političke stranke u toj otočnoj državi, prije nego završi u utorak.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika