20.04.2011. / 17:49

Autor: Hina

Cameron se malo zaigrao: Dom lordova postaje "prenatrpan"

Britanski premijer David Cameron imenovao je previše plemića otkako je preuzeo dužnost čime je ugrozio da Dom lordova britanskog parlamenta postane "prenatrpan i disfunkcionalan".

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron imenovao je previše plemića otkako je preuzeo dužnost čime je ugrozio da Dom lordova britanskog parlamenta postane "prenatrpan i disfunkcionalan".

Sada u gornjem domu parlamenta sjedi 831 plemić, a prije deset godina bilo ih 666. Cameron je dodao 117 članova u manje od godinu dana.

"Čekamo reformu Doma lordova, ali u međuvremenu moramo zadržati funkcionalan parlament. Postoji rizik da reforma ne uspije, kao što se često događalo ranije ... Dom lordova postao prenatrpan i disfunkcionalan", izjavila je u srijedu Meg Russell, zamjenica direktora Ustavnog odjela na londonskom University Collegeu, koja je napisala izvješće o tome.

Vezane vijesti

'U pitanju je opstanak eura'

'U pitanju je opstanak eura'

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika