21.04.2011. / 15:11

Autor: Hina , Nacional.hr

NATO demantira da je ubio civile blizu Tripolija

"NATO je izveo zračni napad na području Helat al-Ferjana. Meta je bio bunker u kojemu je bio zapovijedni i kontrolni centar unutar vojne baze", rekao je dužnosnik saveza koji nije htio otkriti identitet

Ilustracija (Reuters)Ilustracija (Reuters)NATO je u četvrtak priopćio da nema "nikakvih informacija" o tome da su u zračnim napadima saveza u srijedu navečer pokraj Tripolija ubijeni civili, suprotno informaciji koju je objavila libijska službena novinska agencija Jana.

"NATO je izveo zračni napad na području Helat al-Ferjana. Meta je bio bunker u kojemu je bio zapovijedni i kontrolni centar unutar vojne baze", rekao je dužnosnik saveza koji nije htio otkriti identitet.

"Nema nikakvih informacija o civilnim žrtvama", dodao je.

Libijska službena novinska agencija izvijestila je da je u srijedu navečer poginulo sedmero civila, a 18 je ranjeno u NATO-ovim zračnim napadima na području Helat al-Ferjana, jugozapadno od Tripolija.

Jana je istaknula da je u bombardiranju uništen "stanoviti broj kuća, a žene i djeca na tom području su bili u panici".

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika