21.04.2011. / 16:19

Autor: Nacional.hr

'Bivšem' radikalu Nikoliću pogoršano zdravstveno stanje nakon štrajka glađu

"Prošlo je šest dana, poduzimamo izvanredne napore kako bi nadoknadili elektrolite i tekućine intravenozno, ali Nikolić odbija uzeti osnovne lijekove oralno", rekao je doktor Ljubomir Ilić

Tomislav Nikolić Tomislav Nikolić Zdravstveno stanje vođe Srpske napredne stranke (SNS), Tomislava Nikolića, se pogoršava zbog posljedica šestodnevnog štrajka glađu, izvještava upi.com.

Nikolić je prestao uzimati hranu i piti vodu nakon što je vlada odbila održati prijevremene izbore. Hospilitiziran je u nedjelju i prima transfuziju. "Prošlo je šest dana, poduzimamo izvanredne napore kako bi nadoknadili elektrolite i tekućine intravenozno, ali Nikolić odbija uzeti osnovne lijekove oralno", rekao je doktor Ljubomir Ilić. Doktor dodaje kako je pacijent izgubio više od 4.5 kilograma i premda je iscrpljen u svijesnom je stanju te komunicira.

U srijedu su pred zgradom Radio-televizije Srbije u centru Beograda organizirane demonstracije SNS-ovih pristaša, koji su se prosvjedovali protiv 'neobjektivnog' izvještavanja o štrajku glađu njihovog vođe. Zamjenik predsjednika stranke Aleksandar Vučić pozvao je Nikolića da prekine štrajk, rekavši kako je potreban Srbiji i SNS-u. Dodao je kako u slučaju da on ne izađe iz bolnice do Uskrsa, stranka će pozvati 'cijelu Srbiju u Beograd'.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika