22.04.2011. / 07:24

Autor: Hina

Papa: Duša je prisutna i kad je osoba u komi

Papa Benedikt XVI. je u interviewu, koji će se na Veliki petak prikazati u programu televizije Rai Uno, na pitanje zabrinute majke čiji je sin u dubokoj komi od 2009., odgovorio da njegova duša nije napustila tijelo te da je "i dalje prisutna" i kod osoba u dubokoj komi.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. je u interviewu, koji će se na Veliki petak prikazati u programu televizije Rai Uno, na pitanje zabrinute majke čiji je sin u dubokoj komi od 2009., odgovorio da njegova duša nije napustila tijelo te da je "i dalje prisutna" i kod osoba u dubokoj komi.

Kako prenosi vatikanski Osservatore Romano, koji je u izdanju od četvrtka objavio detaljan odgovor Pape talijanskoj državljanki, Benedikt XVI. je, ne izgovorivši riječ eutanazija, istaknuo protivljenje Katoličke crkve bilo kakvom njezinu obliku, što je iznimno osjetljiva tema, koja je utjecala na duboku podjelu mišljenja i stajališta u Italiji.

Žena je, prenosi vatikanski list, željela biti snimljena uz postelju svojeg sina, koji od Uskrsa 2009. vegetira. Svetoga Oca je upitala je li duša njezina sina napustila njegovo tijelo, s obzirom na to da je u dubokoj nesvijesti. Papa joj je odgovorio: "Riječ je o stanju koje mogu usporediti s gitarom čije su žice uništene, zbog čega ona više ne može proizvoditi zvukove. Taj je instrument poput ljudskoga tijela, vrlo krhak i osjetljiv. Duša se ne uspijeva oglasiti, ali je sigurno prisutna."

Također je rekao kako je "siguran da ta skrivena duša duboko osjeća ljubav i prisutnost bližnjih, iako ne može shvatiti sve pojedinosti, riječi.... Ta prisutnost dopire duboko do skrivene duše, a to je svjedočanstvo vjere u Boga, vjere u čovjeka".

Papa je odgovarao i na pitanja više gledatelja koji su mu iznosili svoje životne "kalvarije". Interview što ga je snimila ekipa Rai Una bit će prikazan na Veliki petak.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 22.04.11. 11:32

Taj tip je i sam već odavna u komi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika