22.04.2011. / 13:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Pakistan: CIA-ine bespilotne letjelice usmrtile 25 pobunjenika

CIA-ine bespilotne letjelice gađale su ciljeve u Sjevernom Vaziristanu, glavnom uporištu pakistanskih talibana

IlustracijaIlustracijaU napadima dviju naoružanih bespilotnih letjelica Predator u petak na sjeverozapadu Pakistana ubijeno je 25 pobunjenika, dan nakon pobunjeničkog napada u kojem je poginulo 16 pripadnika snaga sigurnosti također duž afganistanske granice, rekli su pakistanski obavještajni dužnosnici i mjesne vlasti.

CIA-ine bespilotne letjelice gađale su ciljeve u Sjevernom Vaziristanu, glavnom uporištu pakistanskih talibana. "Američke letjelice su u zoru ispalile pet raketa na jednu kuću", rekao je jedan dužnosnik obavještajne službe i dodao da su se u kući nalazili pobunjenici, te da je u napadu poginulo oko 25 ljudi.

Napad i podatke o stradalima je potvrdio jedan dužnosnik službi sigurnosti Miranšaha, glavnog grada Sjevernog Vaziristana.

To je prvi napad bespilotne letjelice u Sjevernom Vazirstanu nakon 17. ožujka kada je poginulo 39 ljudi, uglavnom civila, prema podacima pakistanske vlade, koja je tada oštro prosjedovala Washingtonu.

Kampanja bespilotnih letjelica je intenzivirana nakon ljeta 2008. Prošle godine je u stotinjak napada ubijeno više od 670 ljudi, prema podacima vojnih dužnosnika.

U četvrtak je nešto sjevernije 200 talibana ubilo 16 pripadnika pakistanskih snaga sigurnosti.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika