23.05.2012. / 16:13

Autor: Hina

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je objavljeno u srijedu.

Bin Laden je ubijen u Pakistanu prije godinu danaBin Laden je ubijen u Pakistanu prije godinu danaPakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je objavljeno u srijedu.

Šakil Afridi bio je optužen za izdaju jer je organizirao lažnu akciju cijepljenja i tako prikupljao informacije za CIA-u, javlja BBC.

Američki ministar obrane Leon Panetta potvrdio je u siječnju da je dr. Afridi prikupio DNK pomoću kojega je SAD locirao traženoga čelnika mreže Al Kaide.

Bin Ladena su u svibnju 2011. na sjeverozapadu Pakistana u gradu Abbottabadu ubile američke snage, a taj je događaj izazvao sukob s Pakistanom jer je vladu u Islamabadu postidjelo otkriće da je Bin Laden živio u Pakistanu.

Presuda liječniku vjerojatno će razljutiti Washington jer se SAD nadao da će Pakistan, kao zemlja koja od Amerike dobiva milijarde dolara pomoći, osloboditi Afridija. trenutak je osjetljiv, ocijenio je Reuters, jer Pakistan i SAD upravo pregovaraju o ponovnu otvaranju pakistanskih opskrbnih pravaca za NATO-ove snage u Afganistanu.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika