02.05.2012. / 19:15

Autor: Hina

Obama: Najvažniji dan mandata smrt Osame bin Ladena

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je dan kad je ubijen Osama bin Laden bio "najvažniji dan" njegova predsjedničkog mandata, doznaje se iz njegova razgovora za NBC koji će biti objavljen u srijedu navečer.

Osama bin LadenOsama bin LadenAmerički predsjednik Barack Obama izjavio je da je dan kad je ubijen Osama bin Laden bio "najvažniji dan" njegova predsjedničkog mandata, doznaje se iz njegova razgovora za NBC koji će biti objavljen u srijedu navečer.

Obama, koji je u srijedu doputovao u iznenadni, kratki posjet Afganistanu, prošli je tjedan dao NBC-u intervju u kojem je govorio o tajnoj operaciji napada na vođu Al-Kaide.

"Bilo je bitno da operacija bude tajna...tek je moj najuži krug bio s njom upoznat", rekao je Obama, navodeći poimence potpredsjednika Joa Bidena, državnu tajnicu Hillary Clinton, tadašnjeg ministra obrane Roberta Gatesa i načelnika glavnog stožera Michaela Mullena. O tome, istaknuo je Obama, nije razgovarao niti sa svojom suprugom Michelle.

"Čak i najmanja sumnja u medijima da se napad sprema mogla je ugroziti cijelu operaciju", dodao je.

"Nismo znali da li ispod stambenog kompleksa postoje tuneli.....Odlučio sam riskirati i odlučio operaciju povjeriti mornaričkim specijalcima (Navy Seals) i imao sam u njih 100-postotno povjerenje", kazao je Obama.

Prema njegovim riječima, tadašnji šef CIA-e Leon Panetta i državna tajnica Clinton bili su za napad komandosa, dok je Gates preferirao akciju bombardiranja.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 02.05.12. 21:19

BUDALA!!!


registracija
23/8/09

xaron, 02.05.12. 22:50

Jadan si ti Obama ako ti je to najveće sto si " uradio " svih
ovih godina.


registracija
19/4/11

aircanada, 03.05.12. 00:31

a obama/obmana je najmanje radikalan kandidat...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika